top of page

Werkwijze

Hoe werkt het

Coaching is laagdrempelige hulpverlening die ouders en kinderen ondersteunt.

Als kindercoach kijk ik met jullie mee en kan ondersteunen met de zorgvraag.

 

Ik coach niet alleen het kind, maar mama en papa hebben vaak ook baat bij ondersteuning. Als kindercoach kijk ik naar waar een ieder binnen het gezin tegen aan loopt, dus coach ik niet alleen het kind maar ook mama en papa. Door naar het geheel te kijken en oprecht te luisteren kan ik naar inzicht en behoefte het gezin op maat ondersteunen. Een ieder ziet het anders, en de hulpvraag is dan meestal ook anders.

Hoe ziet het traject eruit

Nadat je het contactformulier op de website hebt verstuurd, maak ik telefonisch contact voor een kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek komt de hulpvraag ter sprake en kijk ik of ik kan helpen om jullie/ kind weer op weg te helpen. Mocht de klik er zijn, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

 

Tijdens het intakegesprek starten we samen, dus met mama en of papa en het kind waar de hulpvraag voor is. Op deze manier krijg ik een eerste indruk van jullie samen.

 

Dan volgt het coachtraject en ga ik onderzoeken welke methode passend is bij de hulpvraag voor het kind en jullie als ouders.  Dit doe ik één op één met het kind en eventueel tijdens een ander coachmoment met jullie als ouders erbij.

 

Ik coach op verschillende manieren bijvoorbeeld doormiddel van een bordspel, gesprekken, tekenen, rollenspel. Maar het kan ook zijn dat we gaan wandelen in de omgeving, dat kan soms letterlijk en figuurlijk lucht geven. Het is maar net wat de behoefte is op dat moment.

 

Jullie kind staat bij mij op de eerste plek en dus hecht ik er groot belang aan om een veilige en ontspannen sfeer te creëren tijdens een coachsessie. Ik kijk dan ook tijdens het coachen wat er leeft op dat moment.  

 

Een sessie duurt 60 minuten. Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van de hulpvraag van het kind / gezin.

Coaching is maatwerk, ik kan van te voren niet zeggen wat we gaan bespreken of wat we gaan doen. Dit komt het beste tot zijn recht in het moment / spontaan aan de hand van de vragen die worden gesteld.

 

Tot slot, zal ik een maand na de laatste coach sessie telefonisch contact maken om te horen hoe het gaat.

bottom of page